Creștere puternică pe piata din Romania. Înmatriculările de mașini electrice au crescut cu peste 30% în prima jumătate a anului

Home » Blog » Creștere puternică pe piata din Romania. Înmatriculările de mașini electrice au crescut cu peste 30% în prima jumătate a anului
05.08.2020

Sursa: https://automarket.ro/stiri/inmatricularile-de-masini-electrice-au-crescut-cu-32-in-romania-in-prima-jumatate-a-anului-la-600-de-unitati-99181.html

 

Articolul de pe AutoMarket.ro a adunat cifrele referitoare la vânzările de mașini electrice, plug in hybrid si hybride din acest an, astfel aflam că piața este în puternică creștere!  

 

"Românii au înmatriculat 600 de mașini electrice în primele 6 luni ale anului, în creștere cu 32% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Între timp, înmatriculările de mașini plug-in hybrid s-au dublat la 266 de unități.

Iunie a fost una dintre cele mai bune luni pentru mașinile electrice de pe piața din România din ultimii ani, după o creștere spectaculoasă a înmatriculărilor, potrivit datelor oficiale prezentate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Sursa citată a raportat 600 de mașini electrice înmatriculate la nivelul primelor 6 luni ale anului, dintre care 226 de unități au fost înmatriculate doar în iunie." 

 


Aflăm că aproape 50% din mașinile vândute au fost in Iunie. Asta probabil datorită faptului că mașinile comandate in Februarie, Martie, atunci când s-a lansat programul Rabla Plus, au ajuns abia în Iunie​. 

 

Articolul continuă: 

 

  "Cel mai probabil, această creștere semnificativă este legată de startul efectiv al înmatriculărilor pentru mașinile achiziționate prin intermediul programului Rabla Plus. La nivelul primei jumătăți a anului, creșterea este de asemenea una importantă: 31.6%.

Așa cum anunțase de la începutul lunii iulie, Renault este liderul absolut al înmatriculărilor cu 256 de unități Zoe și o creștere de 125%, în timp ce Skoda și Volkswagen ocupă la egalitate locul doi cu câte 61 de unități.

BMW, Hyundai, Nissan și Smart ocupa următoarele poziții, însă fiecare dintre ei a raportat o scădere a înmatriculărilor.

În schimb, Tesla a ajuns la 14 unități înmatriculate în 2020, corespunzător unei creșteri de 250%.

 

Articolul mai continuă să detalieze și segmentul Plug in Hybrid unde liderul este BMW ca în trecut dar o creștere a înregistrat și Volvo. 

 

"O creștere la fel de importantă a fost înregistrată și în cazul mașinilor plug-in hybrid. APIA a raportat 57 de unități pentru luna iunie și 266 de unități la nivelul primei jumătăți a anului, în creștere cu 108% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

La fel ca până acum, BMW este liderul acestui segment cu 54 de unități, însă este urmat la mică distanță de Volvo (48 de unități) și Porsche (30 de unități).

De altfel, se observă că cele mai multe vânzări de mașini plug-in hybrid aparțin brandurilor premium, singurul "intrus" în top 5 fiind Mitsubishi."

 

În final, articolul mentionează și mașinile hibride unde lucrurile sunt într-o scădere usoară, singura excepție fiind Hyundai unde vânzările au crescut cu 150% față de anul trecut iar liderul ramânde Toyota, chiar daca vânzările lor au scăzut in segmentul Hybrid fată de anul trecut.  

 

Articolul mai menționează că mașinile Mild Hybrid nu au fot incluse in datele adunate pentru vânzările de Hybride. 

 

 


Opinia EVConnect :

 

Ne bucurăm să vedem o creștere continuă, chiar dacă creșterea este sub nivelul care se observă în Europa.  Creșterea este probabil datorat și faptului că au apărut multe modele noi pe piață din România. Modelele ca Peugeot e208 , Peugeot e2008, Opel Corsa E , dar și Skoda Citigo iV au ajutat la creșterea numărului. 

 

Cine suntem?
De ce suntem aici?
Ce oferim?
Misiune-Viziune
Proiecte
Despre aplicatia #Plugshare si aplicatia #EVConnect
Adresa sediu
Str. Rubinului nr. 47, Berca, Jud. Buzau
Comenzi & info
+40755940182
Suport clienti
[email protected]
Copyright © 2023 - EvConnect. All rights reserved