Intrebari Frecvente

Home » Retea » Intrebari Frecvente

 

Mai jos găsiți răspunsuri la întrebările pe care le primim aproape zilnic. 

 

 

 

Î: Unde pot încărca în rețeua EVConnect?    

R: Puteți vedea harta cu stațiile noastre accesând linkul urmator: hartă stații, de semenea găsiți o hartă cu stațiile noastre dacă instalați aplicația noastră EVConnect. Mai avem ceteva zeci de stații prin țară care din varii motive (au fost montate mai demult si nu au conectivitate WiFi sau 4G, sau sunt in parcări subterane unde nu este semnal WiFi sau 4G, nu apar pe harta noastră. Acele stații le găsiți pe Plugshare. 


Î: Am terminat încărcarea la o stație AC dar stația nu a deblocat cablul meu Type2. Ce pot face?

R: Motivul pentru care stația nu a deblocat cablul este faptul că ați oprit încărcarea din mașina și nu din aplicația mobilă, astfel stația nu a primit comanda de deblocare cablu.

În primul rând, pentru siguranța dumneavoastră, vă rugăm să nu fortați cablul din stație. Puteți încerca următoarele soluții: 

1. Reconectați cablul la mașină și inchideți ușile. Dacă încărcarea a repornit, deschideți aplicația și opriți încărcarea din aplicație apoi puteți deconecta cablurile.   

2. Reconectați cablul la mașină și porniți o sesiune nouă de încărcare dupa care opriți încărcarea din aplicație apoi puteți deconecta cablurile. 

3. Ne puteți contacta telefonic sau pe chat-ul de pe site (între orele L-S 8-19, D n/a)


Î: Cât costă să încarc mașina în rețeua EVConnect?  

R: Ne mândrim cu faptul că oferim încărcări gratuite în continuare, în strânsă colabolare cu partenerii noștrii din toată țara. Din 10.01.2022, la stațiile noastre cu plată, tariful pentru incarcari AC este de 1.89 lei / kWh iar la statiile DC 2.32 lei / kwh.  


Î: Am văzut că vindeți stații pentru uz casnic. Oferiți și montaj?

R: Sigur!  Tariful pentru montaj este de 136 eur + tva. Dacă va trebui să modificăm instalația electrică, s-ar putea ca prețul să crească iar materialele necesare de asemenea vor fi facturate separat.  Puteți de asemenea să apelați la orice electrician Autorizat pentru montaj. 


Î: Doresc să achizitionez o stație pentru mașina mea X Y Z . Ce îmi recomandați?

R: Mașinile Electrice și Plug in Hibrid pot avea caracteristici foarte diferite de la un model la altul, astfel nu există o recomandare generală.  Vă recomandăm în schimb să consultați ghidul nostru de cumpărare stații care sperăm să vă ajute să luați o decizie.   De asemenea înainte să vă cumpărați o stație de încărcare, vă rugăm să verificați cu furnizorul de energie sau cu un electrician, dacă aveți puterea necesară disponibilă la adresa dvs. 


Î: M-am conectat la o stație de 50kW DC dar aplicația / mașina îmi arartă că încarcă doar cu ... kW.    /   M-am conectat la o stație de 22kW AC dar aplicația / mașina îmi arartă că încarcă doar cu ... kW.    

R: Puterea de încărcare este reglată în funcție de cât suportă / acceptă mașina în acel moment. Dacă aveți bateria prea caldă sau prea rece, puterea de încărcare poate fi mai mică decât maximul dat de producător. De asemenea, dacă încărcați bateria peste 70%, puterea de încărcare de regulă scade constant până la 100%.     /    La stațiile AC, puteți observa aceleași aspecte iar pe lângă asta vă rugăm să aveți în vedere puterea maximă cu care puteți încărca mașina dvs. la stații AC. Majoritatea modelelor suportă doar 7.4kW sau 11kW la stații AC, astfel puterea nu va trece niciodată peste aceste valori, chiar dacă stația este de 22kW.  


Î: Unde sunt produse stațiile pe care le vindeți și/sau montați în tară?

R: Lucrăm doar cu firme din Europa, astfel toate produsele pe care le vindem sunt produse în Europa (Spania, Franța, Olanda, Norvegia) la cele mai înalte standarde. 


Î: Am un teren / loc de parcare unde aș vrea să montez o stație care să fie cu plată, ce trebuie să stiu?

R: În primul rând trebuie să verificați cu furnizorul dvs. de energie să aveți puterea necesară în zonă. Pentru stații DC de 50kW aveți nevoie de minim 50kW, pentru stațiile AC de 22kW aveți nevoie de 22kW și tot așa.  Pe lângă asta, va trebui să aveți o metodă de contorizare / facturare consumul de energie.  Sunt mai multe soluții în funcție de situație și budget. Vă rugăm sa ne contactați pe email dacă aveți nevoie de mai multe detalii. 


 

Cine suntem?
De ce suntem aici?
Ce oferim?
Misiune-Viziune
Proiecte
Campania “1000 km cadou”
Adresa sediu
Str. Rubinului nr. 47, Berca, Jud. Buzau
Comenzi & info
+40374421800
Suport clienti
[email protected]
Copyright © 2023 - EvConnect. All rights reserved