Termeni si conditii

Home » Suport clienti » Termeni si conditii

TERMENE ȘI CONDIȚII GENERALE  EVConnect

 

1.     DISPOZIȚII GENERALE

 

Prezentul document constituie contractul dintre dumneavoastră, în calitate de Utilizator al website-ului www.evconnect.ro și SMART BUSINESS & TECHNOLOGIES SOLUTIONS SRL (EVConnect), în calitate de proprietar al platformei. 

1.2 Accesând website-ul, utilizând serviciile, precum și înregistrându-vă pe Site-ul www.evconnect.ro confirmați faptul că ați luat la cunoștință Termenele și Condițiile, le acceptați, înțelegeți și respectați pe deplin. Neacceptarea acestor Termene și Condiții atrage obligația de a înceta, de îndată, accesarea platformei și utilizarea serviciilor!

1.3   Prevederile din aceste Termene și condiții se aplică pentru întreaga durată de utilizare, durată care se reînnoiește cu fiecare accesare a platformei EVConnect.

1.4   Prezentul document are rolul de a expune scopul platformei, a stabili condițiile de utilizare a serviciilor noastre, drepturile și obligațiile fiecărei părți, precum și limitele de răspundere ale acestora.

1.5  Vă îndemnăm să verificați Termenele și Condițiile la fiecare utilizare. Vom face actualizări atunci când, de exemplu, vom lansa un nou serviciu sau o nouă funcționalitate sau schimbăm modul în care furnizăm un serviciu sau suntem nevoiți să ne conformăm unei noi cerințe legale. În aceste condiții, ultima versiune va fi întotdeauna cea aplicabilă.

 

 

2.    CINE SUNTEM?

 

2.1 Website-ul www.evconnect.ro  este proprietatea companiei SMART BUSINESS & TECHNOLOGIES SOLUTIONS SRL, persoana juridică română, constituită conform legii Române, cu sediul social în Comuna Berca, Str. Rubinului nr. 47, jud. Buzău, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului Tribunalul Buzău, sub nr. J10/482/2014, având Identificator Unic la Nivel European (EUID) : ROONRC.J10/482/2014 și CUI 33341144, (denumită în continuare ,,Noi” sau ,,Compania”).

 

 3.     DEFINIȚII

 

3.1   Utilizator – Orice persoană fizică sau juridică, care accesează, se înregistrează și utilizează platforma EVConnect (denumit în prezentul document ,,Dumneavoastră”). Persoanele care aleg să se înregistreze prin crearea unui cont și să beneficieze de servicii vor fi denumiți Clienți sau Parteneri.

3.2  Login – Procesul de autentificare prin introducerea adresei de e-mail și a parolei pentru a accesa contul de Client sau de Partener.

3.3  Soluție/Stație încărcare - Produsul sau serviciul prin care Utilizatorii își pot alimenta / încărca Vehiculul electric

3.4  Website/Platformă/Site - Pagina web furnizată de către Companie și pusă la dispoziția Utilizatorului pentru a beneficiile serviciilor oferite, ce poate fi accesată la adresa: www.evconnect.ro

3.5  Servicii – Orice activitate economică oferită Utilizatorului și prestată de Companie, contra cost, prin intermediul website-ului.

3.6 Vehicul Electric - Vehicul dotat cu unul sau mai multe motoare electrice, alimentat de la o sursa externă de energie în curent continuu sau curent alternativ, care folosește baterii pentru a inmagazina energia electrica necesara deplasarii lui cu o anumită autonomie

 

4.     SCOP

 

4.1   EVConnect este o platformă prin care Compania oferă Utilizatorului, produse și servicii relevante mobilității electrice. 

4.2  În concret, EVConnect are ca principal scop, comercializarea, instalarea, mentenanța și managementul stațiilor de încărcare pentru mașini 100% electrice și hibride plug in (Plug in Hybrid) din toată țara. 

4.3   Website-ul conține și o secțiune de Blog unde Compania va posta, în mod periodic, articole relevante cu noutăți și evenimente pentru a ține Utilizatorii informați despre activitățile din sfera de interes.

 

5.     INFORMAȚII PRIVIND SERVICIILE

 

5.1   Servicii de încărcare vehicule electrice

 5.1.1  Pentru a beneficia de serviciile de încărcare oferite de Companie, Utilizatorul accesează secțiunea “Activeaza card” iar după înregistrare EVConnect va trimite un card RFID cu ajutorul căruia Utilizatorul va putea activa stațiile de încărcare din rețeaua EVConnect. 

5.1.2   Costurile aferente încărcării vor fi suportate de către Utilizator. Tarifele în vigoare se găsesc pe site-ul www.evconnect.ro .  EVConnect își rezervă dreptul de a modifica prețurile fără notificarea Utilizatorilor în prealabil. De asemenea EVConnect își rezervă dreptul de a practica tarife diferite de la o stație la alta. 

5.1.3 EVConnect are dreptul sa blocheze Contul unui Client în situația în care exista reclamații sau orice alte motive referitoare la plățile pe care le efectuează Clientul până in momentul in care respectiva reclamația este soluționată sau motivele respective au dispărut sau au fost clarificate.

5.2.   ÎNREGISTRAREA

5.2.1 Pentru a plasa o comandă sau pentru a putea folosi serviciile oferite de EVConnect, Utilizatorului i se solicită fie crearea unui cont de client nou (în cazul în care nu are unul creat), fie autentificarea în contul existent (în cazul în care deține un cont). 

5.2.2 Pentru ca un Utilizator să se înregistreze pe platforma EVConnect, acesta va furniza următoarele date: nume, prenume, date de contact, adresa și modalitatea de plată, iar în cazul în care Clientul este o persoană juridică se solicită, adițional, datele firmei. Aceste date se colectează și se prelucrează în conformitate cu Politica de Confidențialitate afișată pe platformă, pe care vă rugăm să o consultați.

 

5.3     PLATA

5.3.1 Prețurile serviciilor și al produselor afișate pe Website sunt exprimate în monedă LEI. Compania își rezervă dreptul să actualizeze prețurile afișate pe Website în orice moment.

5.3.2  Modalitățile de plată acceptate de către Companie sunt prin Card de credit sau Transfer bancar.

5.3.3  Comanda se consideră acceptată de către Companie la momentul efectuării plății prin intermediul platformei LibraPay. Pentru mai multe informații privind metoda de plata cu cardul va rugăm sa accesați platforma LibraPay adresa https://www.librapay.ro/

5.3.4 Pentru motive bine întemeiate (suspiciune de fraudă, imposibilitatea tehnică a Website-ului de a furniza respectivele Servicii sau neefectuarea plății), Compania își rezervă dreptul de a anula Comanda plasată de Client. Într-o astfel de situaţie, Comanda se consideră anulată, iar părţile vor fi repuse în situaţia anterioară emiterii Comenzii, iar Compania nu va avea nicio răspundere față de Client.

 

5.4     RETUR

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, aveți dreptul de a va retrage din contractele încheiate la distanță, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizică a produselor / a ultimului produs.  Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivoca transmisa prin e-mail. 

Procedura de returnare a produselor:

Dacă va retrageți, vom rambursa contravaloarea comenzii în cel mai scurt timp posibil, nu mai târziu de 14 zile de la data la care intrăm în posesia produselor returnate. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Coletele cu Ramburs nu vor fi primite fără nicio excepție.

Expediați produsele la adresa Str. Bicaz nr. 1-5, Arad, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. 

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si funcționarii produselor.

Pentru returnarea produselor ne puteti contacta telefonic la numărul +40754631068 sau prin e-mail la [email protected].

 

6.    REGULAMENT PENTRU UTILIZAREA SERVICIILOR 

 

6.1  Următoarele reguli fac parte din Contractul dintre Client și Companie și stabilesc standardele de siguranță cu privire la utilizarea serviciilor noastre. 

6.2   Prin folosirea stațiilor din rețeaua EVConnect pentru încărcare vehicule electrice acceptați și sunteți obligați să respectați următoarele reguli:

  • Acceptați tariful pentru încărcare

  • Folosiți stația în mod corespunzător, respectând recomandările de pe stație și cele menționate de producătorul autoturismului pe care urmează să-l încărcați. 

  • Respectați în permanentă regulile de circulatie prevăzute de prevederile legale aplicabile.

  • Dacă alt Vehicul Electric este conectat la stația de încărcare, vă rugăm să nu încercați să deconectați respectivul Vehicul Electric în nicio situație;

  • După ce Vehiculul Electric s-a încărcat (100%), aveți obligația de a deconecta Vehiculul de la stație și de a muta Vehiculul de pe locul special de parcare astfel încât stația să fie accesibilă următorului client. 

  • Respectați instrucțiunile de conectare / pornire stație la fiecare Stație EVConnect, atât regulile impuse pentru tipul Vehiculului Electric cât și instrucțiunile Stației EVConnect.

  • Nu utilizați în niciun caz dispozitive, extensii de cabluri sau adaptoare improvizate pentru a vă conecta la Stațiile EVConnect. De asemenea este interzis să folosiți cabluri uzate sau avariate.

  • Aveți obligațiunea de a nu lăsa cablul de încărcare în așa fel încât să se supraincalzeasca, să fie prinsă undeva sau în așa fel încât să poată răni pe cineva;

  • La finalizarea încărcării, asigurați-vă că respectați integral regulile de deconectare, atât pe cele aplicabile Vehicului Electric cât și Stației EVConnect;


 

7.    DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

 

7.1  Utilizatorul cunoaște și înțelege că toate drepturile de autor și drepturile conexe drepturilor de autor de pe website aparțin Companiei. Utilizatorul se obligă să nu folosească informațiile și materialele protejate de astfel de drepturi decât în scopul utilizării platformei și conform condițiilor din prezentele Termene și Condiții.

7.2 Conținutul website-ului, în mod integral sau parțial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revândut sau exploatat în scopuri comerciale fără acceptul scris și prealabil al Companiei.

7.3  În cazul în care considerați că pe acest Site există conținut care vă încalcă drepturile de autor vă rugăm să ne notificați, împreună cu dovada deținerii dreptului de autor. După primirea notificării vom analiza dacă materialul încalcă dreptul dumneavoastră și dacă acesta trebuie eliminat.

 

8.     LINK-URI CĂTRE PLATFORME EXTERNE

 

8.1  Compania poate utiliza/afișa/furniza link-uri către aplicații/platforme/website-uri exploatate de către terți, cu acordul acestora. În cazul în care dumneavoastră le accesați, nu suntem responsabili și nu răspundem pentru modalitatea în care le utilizați. În acest caz aveți obligația de a consulta Termenele și Condițiile, precum și Politicile fiecărei platforme externe.

8.2  În cazul în care aplicații/platforme/website-uri terțe oferă link-uri către website-ul www.evconnect.ro nu înseamnă implicit că avem o legătură cu website-ul respectiv și este exclusă prezumția unei asocieri sau afilieri cu Compania. 

 

9.    RĂSPUNDERE 

 

9.1  Clientul are responsabilitatea de a folosi doar accesorii și cabluri omologate / de bună calitate și în stare bună atunci când se conectează la stațiile de încărcare din rețeua EVConnect. 

9.2  Clientul are responsabilitatea de a cunoaște limitele Vehiculului Electric și să se conecteze doar mașini electrice compatibile cu stația de încărcare. Totodată Vehiculul Electric trebuie să fie în condiții optime de funcționare, fără modificări neautorizate sau neomologate pentru a proteja atât stația de încărcare cât și Vehiculul Electric și bineînțeles și persoanele din jur. 

9.3  Compania nu răspunde pentru pierderile sau daunele rezultate din nerespectarea regulilor de încărcare. 

9.4. Compania nu este responsabilă pentru pierderi sau daune cauzate de situații de întrerupere, sau indisponibilitate a serviciilor furnizate.

9.5 Modul de utilizarea a website-ului este în totalitate responsabilitatea Utilizatorului. Compania nu este răspunzătoare pentru daune morale sau patrimoniale, directe sau indirecte, ce ar rezulta din sau în legătură cu utilizarea acestei platforme sau a conținutului său, indiferent dacă Compania a fost avertizată sau a constatat singură de posibilitatea producerii unor asemenea prejudicii.

9.6  Încălcarea oricărei prevederi va permite Companiei să constate, în orice moment și fără o notificare prealabilă, încetarea Acordului dintre părți, dar și să solicite despăgubiri în cazul în care a fost creat un prejudiciu direct sau indirect, efectiv sau provenit din foloase nerealizate, inclusiv pierderi de imagine sau de venituri.

 

10.   MODIFICĂRI

 

10.1 Compania își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul Termenelor și Condițiilor de utilizare, fără o notificare anterioară a Utilizatorului.

10.2 Ne rezervăm dreptul de a schimba în orice moment conținutul website-ului sau caracteristicile serviciilor, în funcție de oportunitățile tehnice și comerciale analizate. În aceste condiții, acceptați că vă puteți afla în imposibilitatea utilizării platformei pe întreaga perioadă a modificărilor sau ulterior.

 

11.     CONFIDENȚIALITATE

 

11.1 Se asigură confidențialitatea tuturor datelor, de orice natură, pe care Utilizatorii/Clienții le vor furniza folosind platforma. 

11.2 Pentru mai multe detalii referitoare la confidenţialitatea datelor cu caracter personal, la prelucrarea și stocarea acestora, vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate afișată pe site. 

 

12.      FORȚA MAJORĂ

 

12.1 Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat. Compania nu poate fi făcută responsabilă pentru nici o eroare în conținutul furnizat pe site sau în prestarea serviciilor ce rezultă direct sau indirect din cauze care nu depinde de voința sa.

12.2 Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile si/sau întreruperile de orice natura de funcționare a echipamentului tehnic (ex.Stație încărcare, Aplicație mobilă), lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționarii conexiunilor de telefon sau alte dispozitive mobile, virușii informatici, accesul neautorizat in sistemele Companiei, erorile de operare, greva, condiții meteorologice neprielnice, pandemii etc.

12.3 Forța majoră exonereaza Părțile de îndeplinirea obligatiilor asumate pe toata perioada în care aceasta actioneaza.

 

13.    LEGISLAȚIE APLICABILĂ ȘI LITIGII

 

13.1 Aceste Termene si Conditii, precum si utilizarea website-ului EVConnect sunt guvernate de legile aflate în vigoare din România.

13.2 În caz de apariție a oricărui litigiu referitor la raportul contractul sau rezultat din sau în legătură cu încheierea, interpretarea, executarea ori încetarea acestuia, acesta va fi solutionat pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu este posibil, soluționarea conflictelor este de competența exclusivă a instanțelor competente din Buzău.

13.3 În cazul declarării vreuneia din clauzele prezentul Document nulă sau inaplicabilă, restul clauzelor vor continua să își producă efectele, iar clauza declarată nulă sau inaplicabilă va fi înlocuită de o nouă clauză care să reflecte cât mai apropiat cu putință voința Companiei.

 

14.    SUPORT

 

14.1  Pentru orice întrebări sau sesizări, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected] sau utilizând formularul de pe website la secțiunea Contact.

 

Dată publicare:

Prezentele Termene și Condiții au fost actualizate în data de 20 Iunie 2020.

Cine suntem?
De ce suntem aici?
Ce oferim?
Misiune-Viziune
Proiecte
Campania “1000 km cadou”
Adresa sediu
Str. Rubinului nr. 47, Berca, Jud. Buzau
Comenzi & info
+40374421800
Suport clienti
[email protected]
Copyright © 2023 - EvConnect. All rights reserved